برگه‌ها و مـیوه های خشک؛ جایگزین خوب هله‌هوله‌ها

مـیوه‌های خشک و برگه‌ها، مدل مانتو هوله ای یکی از مـیان وعده‌های سالم، مغذی و مفید به منظور تمام گروه‌های سنی هست و مـی‌توان آن‌ها را جایگزین خوبی به منظور چیپس و پفک بـه خصوص درون کودکان بـه شمار آورد.

مـیوه‌های خشک یـا برگه‌ها همان مـیوه‌های تازه‌ای هستند کـه به دو صورت خشک مـی‌شوند: مدل مانتو هوله ای طبیعی و یـا با دستگاه (صنعتی). مدل مانتو هوله ای کشمش، خرما و آلو خشک نمونـه‌هایی از این محصولات هستند. مدل مانتو هوله ای سایر مـیوه‌هایی کـه مـی‌توان آن‌ها را خشک کرد شامل: سیب، زردآلو، موز، توت، کیوی، انجیر، انبه، هلو، گلابی، آناناس، توت‌فرنگی، خرمالو و همچنین گوجه‌فرنگی است. مـیوه‌های خشک را مـی‌توان به منظور مدت زمان طولانی نگهداری کرد، بنابراین این محصولات جایگزین مناسبی به منظور مـیوه تازه درون خارج از فصل آن مـی‌باشد، مثل مصرف آلو یـا آلبالو خشک درون زمستان.

همچنین مـی‌توان از این محصولات به منظور مصرف درون شرایط خاص مثل ورزش‌هایی مانند کوهنوردی کـه امکان حمل وزن زیـاد بار وجود ندارد نیز استفاده کرد. مـیوه‌های خشک و آجیل، هر چند از نظر اندازه کوچک هستند، ولی بسیـار مقوی مـی‌باشند و اثرات درمانی زیـادی دارند. مـیوه‌های خشک منبع غنی ویتامـین‌های A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند، بـه راحتی هضم مـی‌شوند و باعث تصفیـه خون و پاک‌سازی معده و روده مـی‌گردند. بـه دلیل وجود همـین خواص هست که مـیوه‌های خشک و برگه‌ها را مـی‌توان بـه عنوان یکی از مـیان وعده‌های سالم، مغذی و مفید به منظور تمام گروه‌های سنی معرفی کرده و مـی‌توانند جایگزین خوبی به منظور چیپس و پفک بـه خصوص درون کودکان باشند.

و اما سوالات رایج

آیـا خشک مـیوه‌ها باعث کاهش ارزش تغذیـه‌ای آن‌ها هم مـی‌شود؟

همان طور کـه گفته شد، به‌کارگیری فرآیند حرارتی باعث از بین رفتن برخی ویتامـین‌ها از جمله ویتامـین C و کاهش فعالیت برخی رنگ‌دانـه‌های مفید درون مـیوه‌ها مـی‌شود. با وجود این، کاهش ارزش تغذیـه‌ای مـیوه‌ها بـه روش و سرعت خشک بستگی دارد. بدیـهی هست که ارزش تغذیـه‌ای مـیوه‌های تازه بـه مراتب بیشتر از مـیوه‌های خشک است، لذا توصیـه مـی‌شود به منظور داشتن بدنی سالم و نیرومند، بـه مـیزان کافی هم از مـیوه‌های تازه و هم از برگه‌ها و مـیوه‌های خشک بـه عنوان مـیان وعده استفاده نمایید.

هنگام خ مـیوه‌های خشک حاضری حتما به چه نکاتی توجه کنیم؟

مـیوه‌های خشک حتما به صورت بسته‌بندی شده خریداری شوند و توجه شود کـه حتماً بر روی بسته بندی آن‌ها، پروانـه ساخت وزارت بهداشت، نشان استاندارد و تاریخ تولید و مصرف درج‌ شده باشد. همچنین حتما از خرید فله‌ای مـیوه‌های خشک بپرهیزیم. چنین محصولاتی بـه صورت سنتی و کاملاً غیربهداشتی و با دوزهای غیرمجاز مواد شیمـیایی خشک مـی‌شوند و از همـه بدتر آن کـه در اماکن عمومـی بـه صورت روباز درون معرض انواع آلودگی‌های ویروسی، عفونی و نیز هوای آلوده بـه دی‌اکسیدکربن، سرب، جیوه و انواع دیگر گازهای خطرناک بـه فروش مـی‌رسند. این مـیوه‌ها درون هنگام خشک شدن بـه دلیل تراوشات قندی، چسبناک شده و مستعد پذیرش انواع آلودگی‌ها مـی‌باشند، لذا چنین محصولاتی را لزوماً درون بسته‌بندی‌های بهداشتی خریداری کنید.

بهترین راه نگهداری از مـیوه‌های خشک چیست؟

بسته‌بندی مـیوه‌های خشک حتما به گونـه‌ای باشد کـه هرگونـه رطوبت، اکسیژن و نور بـه آن‌ها نفوذ نکند و همچنین شرایط محیطی نیز بـه گونـه‌ای باشد کـه نگهداری مـیوه‌های خشک درون دمای پایین، رطوبت نسبی پایین و به دور از تابش مستقیم نور خورشید صورت گیرد.

نکات قابل توجه

خوب هست بدانیم کـه در طی فرایند خشک ، آب موجود درون مـیوه، کاهش مـی‌یـابد (تقریباً 80 که تا 90 درصد آن) و محصول نـهایی، متراکم‌تر از مـیوه تازه مـی‌شود، بـه همـین جهت دارای کالری و شکر بالاتری نسبت بـه مـیوه تازه مـی‌باشد، لذا مصرف بیش از حد مـیوه‌های خشک ممکن هست باعث ایجاد اضافه وزن و چاقی شود و خصوصاً به منظور افرادی کـه از رژیم لاغری پیروی مـی‌کنند مصرف زیـاد آن توصیـه نمـی‌شود. همچنین درون مصرف مـیوه‌های خشک حتما توجه داشت حرارتی کـه برای خشک مـیوه‌ها مورد استفاده قرار مـی‌گیرد که تا حدود زیـادی موجب از بین رفتن ویتامـین C موجود درون مـیوه مـی‌شود.

مـیوه‌هایی کـه در خارج از منزل (در صنعت یـا مغازه‌ها) خشک مـی‌شوند، به منظور تثبیت رنگ، ماده‌ای بنام اکسید سولفور و یـا دی‌اکسید گوگرد اضافه مـی‌کنند کـه مـی‌تواند باعث بروز آسم درون افراد حساس بـه آن شود.

نکته دیگر آن هست که بـه مـیوه‌هایی کـه در خارج از منزل (در صنعت یـا مغازه‌ها) خشک مـی‌شوند، به منظور تثبیت رنگ، ماده‌ای بنام اکسید سولفور و یـا دی‌اکسید گوگرد اضافه مـی‌کنند کـه مـی‌تواند باعث بروز آسم درون افراد حساس بـه آن شود، بنابراین افراد مبتلا بـه آسم درون مصرف این گونـه محصولات حتما احتیـاط نمایند. مـیوه‌هایی کـه به طور طبیعی و بدون افزودن سولفور خشک مـی‌شوند (مثل خشک کشمش درون سایـه یـا درون مقابل آفتاب) دارای رنگ تیره‌تری نسبت بـه مـیوه تازه هستند، ولی طعم آن‌ها بـه مـیوه تازه بیشتر شبیـه است.

Post Views: 785




[جایگزینی مناسب به منظور هله هوله ها! مدل مانتو هوله ای]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Fri, 06 Jul 2018 02:49:00 +0000